Blijvende verbeterde resultaten door deze 3 pijlers

door | 3 mei 2023

De grootste reden voor resultaat

Deze week gaan we je niks nieuws vertellen, want eigenlijk weet je dit al. Haak echter nog niet af, want we geven je de oplossing en de reden waarom je er tot nu toe niks mee gedaan hebt.
 
Als jij wekelijks onze Weekend Wijsheid leest, dan is de kans groot dat je iemand bent die zichzelf wil verbeteren. Liefst blijvend natuurlijk. In dit artikel gaan we jou vertellen wat de voornaamste reden is waarom de gewenste resultaten nog uitblijven of waarom jij nóg betere resultaten kan boeken dan dat je nu al doet.
 
De grote bron voor resultaat is energie. Hoe meer je ervan hebt, des te meer kan je ervan besteden. En hoe meer energie je hebt, des te beter zullen je bewuste keuzes zijn en de keuzes die hierop volgen. Een energiek persoon belandt sneller in opwaartse spiraal en zal dus sneller de gewenste resultaten bereiken.
 

Optimale Gezondheid Resultaten

 

Is jouw batterij opgeladen?

Hoe staat het met jouw energie-niveau? Heb jij genoeg energie om er alles uit te kunnen halen? Laad jij je batterij goed én genoeg op, of trek jij vroegtijdig de stekker eruit?
 
Jouw energie-niveau is grotendeels afhankelijk van je gezondheid. Zowel fysieke- als mentale gezondheid bepalen de energie die jij hebt om in je onderneming en/ of je leven kan stoppen.
 
Niks nieuws toch? We hadden al aangegeven dat we je niks nieuws zouden vertellen.
 
Als je dit al weet, dan is de vraag: Waarom zorg je er dan niet voor dat jouw energie optimaal is?!

 Het stomme is, dat je om de één of andere reden er vervolgens niet voor kiest om ervoor te zorgen dat je jouw gezondheid als ondernemer optimaal op orde hebt. 

Want met meer energie, maak je niet alleen betere keuzes, je verzet ook nog eens veel meer werk in minder omdat je veel meer gefocust bent op de dingen die er écht toe doen!
 
 
Optimale Gezondheid Energieniveau
 

3 Pijlers

Om ervoor te zorgen dat jij optimaal van je energie gebruik kunt maken, bekijken we de 3 pijlers die hier verantwoordelijk voor zijn.


1.     Voldoende rust
2.     Gezonde voeding
3.     Voldoende beweging

 
Voor elke pijler kan je met kleine gewoontes voor een grote verbetering zorgen. Ga voor jezelf na wat je nu al doet en waar nog ruimte voor verbetering ligt. Hierdoor krijg je een eerlijk beeld van de hoeveelheid energie die je momenteel hebt en waar je gemakkelijk nog energie kan winnen.
 

Voldoende Rust

Misschien wel de belangrijkste van de 3. Waarom? Omdat je zonder je batterij op te laden niet ver gaat komen.

 

Elke avond kiezen we er bewust voor om onze telefoon volledig op te laden, zodat we er de volgende dag optimaal gebruik van kunnen maken.
 
Waarom doen we dit dan niet met ons lichaam en ons brein? Hier kiezen we er bewust voor om dat juist NIET te doen. We kijken voordat we gaan slapen nog tv, liefst met een zak chips. Daarna scrollen we in bed nog even door onze feed om te zien wat er aan de andere kant van de wereld voor ellende is gebeurd, of om te zien of de puppy’s van de hond van de buurman al zijn geboren.
 
Hierna klaag je nog even omdat je zo slecht in slaap valt en slikt nog wat melatonine en zijn we verbaast dat 1 op de 4 mensen in Nederland last heeft van slaapproblemen.

 

Komt dit allemaal door de schermpjes? Nee, natuurlijk niet. Het is de opeenhoping van slechte gewoontes die zorgen voor te veel prikkels en te weinig rust.
 
Ook hier begint het weer bij bewustwording. Als je begrijpt wat je kan verbeteren, dan kan je ook andere keuzes maken die leiden tot betere resultaten.
 
Het hoeft allemaal niet groot en lastig te zijn. Pas een aantal kleine gewoontes aan, en ervaar wat het met je gezondheid en dus je energie doet.
 
 

En verder?

Zorg dat je slaaphygiëne en slaapomgeving op orde is. Denk hierbij aan een donkere en opgeruimde kamer zonder te veel spullen en elektronische apparaten (tv, tablet of je telefoon). Zet je kamertemperatuur ’s nachts tussen de 16 en 18 graden, zorg voor een toevoer van frisse lucht en draag een slaapmasker. Je dekbed is niet te warm en je kussen en matras mogen niet versleten zijn. Dit is al 50% slaapprobleem.
 
Ga journalen. Daar is hij weer. Veel slaapproblemen worden veroorzaakt door piekeren. Als jij in jouw dagdagelijkse routine een moment voor jezelf inplant waarop jij kan journalen en je problemen van je af kan schrijven, dan zorgt dit effectief voor een betere nachtrust.
 
Creëer een slaaproutine die je dagelijks uitvoert. Ga zoveel mogelijk op vaste tijden naar bed en sta op dezelfde tijd op. Begin met je slaaproutine 90 minuten voordat je daadwerkelijk gaat slapen.

Gezonde Voeding

De meeste mensen zijn zich gewoon niet bewust van wat gezonde voeding is. De marketing van de grote bedrijven laat je vaak denken dat iets gezond is, terwijl het bijna altijd enorme troep is.
 
Dat een ongezond product minder slecht is dan een ander ongezond product, maakt nog niet dat het gezond wordt.
 
Kijk jij wel eens op de achterkant van de verpakking, of beperk jij je tot de mooie marketing teksten aan de voorkant?
 
Het is namelijk de achterkant die zou moeten bepalen of jij een product aanschaft en niet de voorkant.
 
Laat je niet voor de gek houden door iets als een nutri-score of een groene verpakking dat “duurzaamheid” of “gezondheid” suggereert. Onthoudt dat de voedselindustrie er miljarden inpompt om jou zo goed mogelijk voor de gek te houden, zodat er geld aan je verdient kan worden. Vaak ten koste van je gezondheid.
 

En verder?

Kap met elke vorm van een dieet. Een dieet is een tijdelijke pauze van het slechte voedingspatroon dat je had. Als je na deze periode weer begint met je slechte voedingsgewoontes, dan zal je dit geen resultaten opleveren. Zorg dus voor een blijvende verandering in je voedingspatronen.
 
Experimenteer! Probeer uit op welke voeding jouw lichaam goed reageert. Je bent niet je buurman of je vriend. Kijk wat voor JOU de juiste voeding is en zorg dat je jouw experimenten opschrijft en terug kan lezen.
 
Verdiep je in wat gezond is. Ga bewuster leven en realiseer je dat 70% van alle producten die je in de supermarkt vindt ultra-bewerkt is. Lees HIER het artikel.
 
En laat je alsjeblieft niet wijsmaken dat het eten van insecten en voedsel uit een printer gezond kan zijn.
 
Optimizers Academy - Gezonde Voeding
 

Voldoende beweging

Als je kijkt naar voldoende beweging dan hoef je niet direct een marathon te lopen. Maak de uitdaging voor jezelf niet te groot en zorg voor dagelijkse, haalbare gewoontes die je letterlijk in beweging zetten en houden.
 
Heb jij een zittend beroep?
Voorkom chronische positionering. Zet een timer een zorg dat je minimaal elk uur even opstaat om te bewegen.
Zorg voor een zit-, stabureau of voor mijn part een sta-tafel om aan te werken.
Zorg voor voldoende afwisseling in houding tijdens het werken.
 
Ga wandelen in de pauze. (liefst in de natuur)
 
Zet jij dagelijks 10000 stappen?
Start je dag met een kleine wandeling. Dit hoeft geen uur te duren, een blokje om is al voldoende.
 
Heb je een hond? Mooi! Wandelen met dat beest. Heb je geen hond? Schaf er een aan. 😉
 
Word jezelf bewust van de 10000 stappen. Maak er een spel van. Eens kijken of het je elke dag lukt. Gebruik een habit tracker om dagelijks af te strepen of het je gelukt is of niet. Maak er een spel van.

En verder?

  • Neem de trap i.p.v. de lift
  • Loop naar je collega toe i.p.v. hem of haar een e-mail te sturen;
  • Ga te voet of met de fiets naar het werk i.p.v. met de auto of openbaar vervoer;
  • Parkeer je auto of fiets wat verder van de ingang af;
  • Is er een sportschool op, of in de buurt van, je werk? Maak hier dan dagelijks gebruik van.
  • Het verbeteren van dit soort kleine gewoontes zorgen uiteindelijk voor enorme resultaten.

En nu eerlijk

Nu stellen we je aan het einde van dit artikel nogmaals de vraag, en beantwoord deze eerlijk voor jezelf; 

Ben jij jezelf écht bewust van hoe belangrijk jouw gezondheid is voor jezelf en je onderneming?

 

Praktisch toepasbare tips en trucs

We delen ook vaak praktische tips via onze social media kanalen. Als je ons volgt dan inspireren we je dus regelmatig met praktisch toepasbare tips en trucs.

Gratis waardevolle tips?
Ontvang minimaal 1x per week waardevolle tips die je fysieke en mentale gezondheid optimaliseren!


Dit artikel delen:

Niets missen?
Schrijf je dan in voor onze inspiratie nieuwbrief.